Ināra Mūrniece uzsver ciešo parlamentāro sadarbību ar ASV Kongresu

(14.05.2019.)
Galerija

“Vēlamies tālāk attīstīt ciešo parlamentāro sadarbību starp Saeimu un ASV Kongresu. Priecājamies, ka ASV Kongresā Latvijai un Baltijas valstīm ir patiesi un uzticami draugi. Mēs atzinīgi vērtējam ASV Administrācijas un Kongresa stingro apņēmību stiprināt Latvijas un visa Baltijas reģiona drošību un aizsardzību,” otrdien, 14.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Nensiju Baikofu Petitu (Nancy Bikoff Pettit), kura bija ieradusies vizītē Saeimā.

Partnerība ar ASV ir Latvijas ārpolitikas prioritāte. 13.Saeimas deputātiem ir aktīva interese par ciešu dialogu ar ASV parlamentāriešiem. Ir izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar ASV Kongresu, kuru vada Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Vēlētos uzsvērt ASV Pārstāvju palātas un Senāta rezolūciju nozīmi, paužot atbalstu transatlantiskajai partnerībai un NATO, tā Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā tika pārrunātas 13.Saeimas darbības prioritātes. Saeimas un valdības kopīgā darba mērķis ir labi uzraudzīts un kontrolēts finanšu un kapitāla tirgus, kas darbojas visas sabiedrības interesēs, sacīja I.Mūrniece. 13.Saeima īsteno stingru parlamentāro uzraudzību finanšu sektora sakārtošanā.

ASV vēstniece Nensija Baikofa Petita ir akreditēta Latvijā 2015.gada septembrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157680399265668 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā