Ināra Mūrniece: Baltkrievija ir Latvijai ekonomiski nozīmīga

(03.10.2018.)
VideoGalerija

Vēlamies turpināt veiksmīgo sadarbību ekonomikā ar Baltkrieviju – mums ļoti nozīmīgu partnervalsti, trešdien, 3.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pateicoties Baltkrievijas Republikas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Latvijas Republikā Marinai Dolgopolovai (Marina Dolgopolova) par ieguldījumu abu valstu attiecību veicināšanā.

Uzņemot vēstnieci Saeimā atvadu vizītē, I.Mūrniece pauda gandarījumu par abu valstu tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu un uzsvēra, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta ciešā sadarbībā tranzīta, transporta un loģistikas jomā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis, ka valstu veiksmīgo ekonomisko sadarbību ir sekmējis politiskais dialogs, tostarp parlamentārā līmenī, tāpēc ir ļoti svarīgi turpināt aktīvos kontaktus starp parlamentāriešiem.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece atzinīgi vērtēja līdzšinējo sadarbību drošības jomā, norādot, ka tas ir būtiski uzticamības veicināšanai reģionā.

M.Dolgopolova savas valsts ārlietu dienestā darbu sāka 2000.gadā un iepriekš bijusi arī Baltkrievijas vēstniece Armēnijā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698780890912
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā