Ināra Mūrniece Reikjavīkā: Islande Latvijai ir uzticams partneris

(29.11.2017.)

Latviju un Islandi vieno īpašas attiecības. Islande bija pirmā, kas 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību, un šodien mēs esam cieši partneri Eiropas drošības stiprināšanā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Reikjavīkā tiekoties ar Islandes parlamenta – Altinga – spīkera pirmo vietnieku Steingrīmuru Jouhanu Sigfusonu (Steingrímur Jóhann Sigfússon).

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Islandei kā NATO dalībvalstij par atbalstu alianses austrumu flanga stiprināšanā.

I.Mūrniece ar S.J.Sigfusonu bija vienisprātis, ka mūsdienu ģeopolitiskajā situācijā aizvien vairāk pieaug Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) reģionālās sadarbības nozīme. Arī turpmāk NB8 parlamentārās sadarbības prioritāte būs atbalsts Austrumu partnerības valstīm.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par labajām valstu divpusējām attiecībām, tostarp ekonomisko un kultūras sadarbību. Islandē šobrīd dzīvo un strādā ap 800 Latvijas iedzīvotāju, kas sniedz ieguldījumu Islandes ekonomikā. Esam gandarīti, ka mūsu tautieši aktīvi uztur latviskās piederības izjūtu un saikni ar dzimteni, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Islandes prezidenta Gudni Torlācija Johannesona (Guðni Thorlacius Jóhannesson) dalību Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas svinībās Reikjavikā, kas bija patiesas draudzības apliecinājums mūsu valstij.

I.Mūrniece ielūdza Islandes parlamenta priekšsēdētāju apmeklēt mūsu valsts simtās dzimšanas dienas svinīgos pasākumus Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 30.novembrim uzturas Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā, kur piedalās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666859536269
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt