I.Mūrniece: Kneseta priekšsēdētāja vizīte ir impulss ciešākai Latvijas un Izraēlas sadarbībai

(11.09.2017.)
VideoGalerija

Kneseta priekšsēdētāja vizīte ir impulss Latvijas un Izraēlas ciešākai sadarbībai, tostarp likumdevēju līmenī, pirmdien, 11.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas parlamentā uzņemot Izraēlas Valsts Kneseta priekšsēdētāju Jūliju Joelu Ēdelšteinu (Yuli-Yoel Edelstein).

“Priecājamies Latvijā pēc ilgāka laika uzņemt tik augsta līmeņa viesi no Izraēlas mūsu valsts simtgades priekšvakarā,” atzīmēja I.Mūrniece. Iepriekš šāda līmeņa parlamentārā vizīte notika pirms 14 gadiem.

Abi parlamentu priekšsēdētāji pauda gandarījumu par veiksmīgo parlamentāro dialogu gan komisiju, gan sadarbības grupu līmenī. Ņemot vērā šodienas izaicinājumus informatīvajā telpā, I.Mūrniece un J.J.Ēdelšteins pauda interesi sadarboties kiberdrošības jomā, iesaistot arī parlamentu atbildīgās komisijas.

I.Mūrniece un J.J.Ēdelšteins uzsvēra abu valstu ekonomisko sadarbību, Latvijas un Izraēlas stabili augošo tirdzniecības apjomu. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par strauji augošo Izraēlas tūristu skaitu Latvijā.

I.Mūrniece sarunā skāra arī vēstures un izglītības jautājumus, atzīmējot, ka cilvēki Latvijā ir informēti par holokausta traģēdiju. Ebreji ir un būs neatņemama Latvijas sabiedrības daļa.

Saeimas priekšsēdētāja un Kneseta priekšsēdētājs pārrunāja arī attīstību Baltijas reģionā, kā arī Tuvo Austrumu reģionā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686483488444
Video: https://www.youtube.com/watch?v=_mag1FncvDg
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā