Ināra Mūrniece NVO forumā: Latvijas parlamenta lielākais spēks - sabiedrības iesaiste

(26.05.2017.)

Latvijas parlamenta lielākais spēks ir sabiedrības iesaiste, tostarp risinot jautājumus, kas skar bērnu un sieviešu tiesības, cilvēkus ar invaliditāti, drošību, nodokļu politiku un Eiropas Savienību. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 26.maijā, parlamentā atklājot vienpadsmito Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumu. Pasākuma šī gada devīze “Valsts esam mēs!”

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka šie vienpadsmit Saeimas un NVO foruma gadi nesuši veiksmīgu sadarbību ikdienā – gan Saeimas komisijās, gan tiekoties ar deputātiem nevalstiskā sektora pārstāvji nepagurstoši aizstāv savu viedokli un sniedz priekšlikumus tiesiskā regulējuma pilnveidošanai.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka NVO līdzdalība diskusijās par likumu grozījumiem kļūst aizvien profesionālāka un aizvadītā Saeimas un NVO foruma desmitgade bijusi iedvesmojoša. I.Mūrniece pauda pārliecību, ka tādas būs arī nākamās foruma desmitgades.

Pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunāja arī nodibinājuma “Valmieras novada fonds” valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš. Viņš uzsvēra, ka būtiskākais NVO un iestāžu sadarbībā ir mērķtiecība, uzticēšanās un līdzatbildība, atzīstot, ka aizvien ir, kur piestrādāt. A.Bērziņš uzsvēra Saeimas un NVO foruma nozīmi, jo kopīgi darāmā būs daudz arī turpmāk.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis ir vienpadsmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē parlaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Saeimas un NVO forumam var sekot līdzi arī tiešsaistē www.saeima.lv.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157682329604300
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tNGIz2-X0gs
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā