Saeimas priekšsēdētāja darba vizītē apmeklē ASV

(25.04.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 25. līdz 30.aprīlim darba vizītē uzturas Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Ar ASV amatpersonām plānots apspriest Latvijas un ASV sadarbību un aktuālos starptautiskos jautājumus, tostarp drošību un aizsardzību. Saeimas priekšsēdētēja arī teiks galveno uzrunu Amerikas Baltiešu brīvības līgas ikgadējā svinīgajā pasākumā.

Vizītē Saeimas priekšsēdētājai plānotas tikšanās ASV Kongresā ar Pārstāvju palātas spīkeru Polu Raienu (Paul Ryan), Tēvzemes drošības komitejas priekšsēdētāju, Ārlietu komitejas locekli Maiklu Makkolu (Michael McCaul), kā arī Baltijas valstu atbalsta grupas līdzpriekšsēdētāju Džonu Šimkus (John Shimkus) un grupas kongresmeņiem.

Savukārt ASV Senātā I.Mūrniecei paredzētas tikšanās ar Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bobu Korkeru (Bob Corker) un Ārlietu komitejas Eiropas apakškomitejas priekšsēdētāju Ronu Džonsonu (Ron Johnson). Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar ASV senatoru Robertu Hercbergu (Robert Hertzberg).

ASV I.Mūrniece tiksies arī ar domnīcas “Pew Research Center” direktori Džoselinu Kailiju (Jocelyn Kiley), kā arī ar Džordža Vašingtona Universitātes profesoru Marku Strandu (Mark Strand).

Vizītē Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Amerikas Baltiešu brīvības līgas (BAFL) ikgadējā svinīgajā pasākumā 29. aprīlī, kurā teiks galveno uzrunu “Drošība - Baltijas valstu sadarbības prioritāte”. Tāpat ASV I.Mūrniece tiksies ar diasporas latviešu organizāciju – Amerikas latviešu apvienības un Pasaules Brīvo latviešu apvienības – vadību.

Vizītē I.Mūrniece apmeklēs Latvijas vēstniecību, kur tiksies ar ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku ASV Andri Teikmani un vēstniecības darbiniekiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā