I.Mūrniece: ES iedzīvotāji sagaida drošību un ekonomisko izaugsmi

(24.04.2017.)
Galerija

Iedzīvotāji no Eiropas Savienības (ES) sagaida drošību un ekonomisko izaugsmi, to Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 24.aprīlī, uzrunājot kolēģus ES dalībvalstu parlamentu spīkeru sanāksmē, kas notiek Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Latvijai ES saistās ar drošību un brīvību, uzrunājot kolēģus, pauda Saeimas priekšsēdētāja. Mēs apzināmies, ka brīvība, demokrātija un tiesiskums nav pašsaprotamas lietas. “Šīs fundamentālās vērtības ir Eiropas Savienības pašos pamatos. Tāpēc šodien, kad krīzes un populisms apdraud Eiropu, mums par šīm vērtībām jāiestājas vairāk nekā jebkad agrāk. Mums jāatbalsta Eiropas Savienība.”

Runājot par Eiropas nākotni, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija ES arī turpmāk redz kā spēcīgu neatkarīgu valstu savienību, kurai jākoncentrējas uz kopīgo vērtību aizstāvēšanu, drošības stiprināšanu un iedzīvotāju labklājību, tostarp dzīves līmeņa tuvināšanu starp dalībvalstīm un reģioniem.

Būtiskākā no mūsu rūpēm ir tieši drošība, uzsvēra I.Mūrniece, vēršot uzmanību uz migrācijas krīzi, terorismu, militārajiem draudiem un kiberuzbrukumiem. Līdztekus efektīvai ārējo robežu apsardzībai būtiska ir stratēģiskās komunikācijas un kiberdrošības stiprināšana, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, vienlaikus uzsverot nenovērtējamo transatlantisko saišu nozīmi, kas ir Eiropas drošības stūrakmens. Latvija ir gan ES, gan NATO dalībvalsts un redz, ka abas organizācijas papildina viena otru – strādāšana plecu pie pleca ir mūsu ieguvums.

Latvijai vienlīdz svarīga ir ES ekonomiskā izaugsme. Vienlaikus ES ir nepieciešamas strukturālās reformas, investīcijas un inovācijas. Svarīga nozīme ir brīvajai tirdzniecībai. Latvija ir pirmā ES dalībvalsts, kas ratificējusi Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA) starp Kanādu un ES, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt