Ināra Mūrniece sveic Latvijas skautus un gaidas latviešu skautisma simtgadē

(07.04.2017.)

Priecājos un lepojos līdz ar Latvijas skautu organizācijām, ka tās šodien var atskatīties uz 100 gadus ilgu vēsturi. Skauti kopā ar jaunsargiem, mazpulcēniem un citām bērnu un jauniešu kopām ir liels spēks, kas veido stipru tikumisko un emocionālo tiltu uz Latvijas rītdienu. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsver piektdien, 7.aprīlī, Latvijas skautu organizācijām nosūtītajā apsveikumā par godu latviešu skautisma simtgadei.

Skautu kustība ir viena no aizraujošākajām jaunatnes kustībām pasaulē – tā izglīto, palīdz apgūt daudzveidīgas praktiskās iemaņas, attīsta fizisko rūdījumu un komandas garu. Tā veido piederības apziņu un atbildības sajūtu, audzina patriotismu un dzimtenes mīlestību, apsveikumā akcentē I.Mūrniece.

Apzinoties skautisma spēku, cildenos mērķus un starptautisko prestižu, ir sāpīgi domāt par to, ka pēc Latvijas okupācijas skautu un gaidu organizāciju darbība uz daudziem gadu desmitiem tika pārtraukta. Taču, pateicoties latviešu skautiem trimdā, skautu ugunskura liesma tika uzturēta dzīva, un jau 1990.gadā drīz pēc neatkarības atgūšanas izdevās no jauna izveidot Latvijas skautu un gaidu centrālo organizāciju, norāda Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece Latvijas skautiem un gaidām novēl, lai latviešu skautisma simtgades svinības dod jaunu sparu un organizācija kļūst arvien kuplāka - lai mēs arvien biežāk Rīgā un visos Latvijas novados sastaptu gan mazskautus un guntiņas, gan skautus un gaidas. Saeimas priekšsēdētāja apsveikumā, citējot skautu devīzi, aicina visiem kopā būt modriem par mūsu Latviju.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt