Saeimas priekšsēdētāja: AAE vēstniecība Latvijā abām valstīm pavērs jaunas sadarbības iespējas

(13.12.2016.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece vizītes Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) ietvaros tikās ar pirmo rezidējošo vēstnieci Latvijā Hananu Halfanu Obaidu al Madani (Hanan Halfan Olbaid al Madani), kura savu darbu mūsu valstī uzsāks nākamā gada janvārī. 

Saeimas priekšsēdētāja un topošā vēstniece bija vienisprātis, ka AAE vēstniecības atvēršana Rīgā abām valstīm pavērs jaunas sadarbības iespējas, īpaši ekonomikā. 

I.Mūrniece AAE topošajai vēstniecei apliecināja Saeimas gatavību veicināt sadarbību parlamentārā līmenī un sacīja, ka Latvijas parlamentā kopš 2015.gada darbojas deputātu grupa sadarbībai ar AAE parlamentu. 

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī Latvijas vēstniecību Abū Dabī, kas tika atvērta 2014.gadā, bet oficiāli atklāta aizvadītā gada jūnijā. Latvijas Republikas pagaidu pilnvarotais lietvedis AAE Rūdolfs Brēmanis iepazīstināja Saeimas priekšsēdētāju ar aktualitātēm valstu divpusējā sadarbībā. 

Tāpat I.Mūrniece tikās ar AAE dzīvojošo latviešu kopienu, kā arī latviešu studentiem, kas izglītību iegūst Ņujorkas Universitātes Abū Dabī filiālē. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja tautiešu aktivitātes mūsu kultūras un tradīciju stiprināšanā. 

I.Mūrniece no 11. līdz 14.decembrim darba vizītē uzturas Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kur tiekas ar šīs valsts amatpersonām un pēc AAE Federālās Nacionālās Padomes spīkeres Amalas Al Kubaisi (Amal Al Qubaisi) aicinājuma piedalās 11.Parlamentu spīkeru – sieviešu - konferencē. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā