Saeimas priekšsēdētāja: šodienas Latviju veido tautieši gan dzimtenē, gan tālienē

(22.11.2016.)
Galerija

“Šodienas Latviju veidojam mēs visi kopā - tautieši gan dzimtenē, gan tālienē,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, vizītes Īrijā ietvaros tiekoties ar tur dzīvojošajiem latviešiem.

“Simboliski, ka tiekamies novembrī – patriotu mēnesī, kad atzīmējam mūsu Latvijas dzimšanas dienu.  Man ir patiess prieks, ka Īrijā tiek godāta latviešu valoda, kultūra un tradīcijas - es redzu, ka dzimtene ir jūsu sirdīs, turklāt līdzās domai par atgriešanos mājās Latvijā,” uzrunājot tautiešus uzsvēra I.Mūrniece. 

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols un Eiropas lietu komisijas deputāte Nellija Kleinberga. Sarunā ar tautiešiem Saeimas deputāti uzsvēra, ka viņiem ir svarīgi savā darbā uzturēt un stiprināt savstarpējo saikni starp Latviju un ārvalstīs dzīvojošajiem valstspiederīgajiem. Sadarbība ar diasporu ir viena no valsts prioritātēm, īpaši gatavojoties Latvijas simtgadei 2018.gadā.

Īrijā dzīvojošie latvieši ar Saeimas delegāciju pārrunāja aktualitātes Latvijas un Eiropas politikā, uzdeva jautājumus par sociāli ekonomisko situāciju mūsu valstī, kā arī vēlējās uzzināt par jauniešu iespējām aktīvi līdzdarboties un ietekmēt Latvijas politisko dienas kārtību. 

Tāpat tika pārrunāti tādi aktuāli izaicinājumi kā informatīvais karš, kura mērķis ir sēt neticību Latvijai kā valstij. Klātesošie bija vienisprātis, ka ir īpaši svarīgi, lai cilvēki rūpīgi analizētu publiskajā telpā pieejamo informāciju un neļautos nepatiesai informācijai vai populistiskiem maldiem.

Tikšanās laikā Ināra Mūrniece pasniedza Saeimas priekšsēdētājas pateicības rakstus Laimai Ozolai par ieguldījumu latviešu diasporas sabiedriskās dzīves un žurnālistikas attīstībā; Venērai Vilovskai par ieguldījumu latviešu diasporas sabiedriskās dzīves organizēšanā un latviešu kultūras sakņu stiprināšanā; Anitai Šuplinskai par latviešu diasporas bērnu skološanā un kultūras tradīciju saglabāšanā un Olitai Lagzdiņai par ieguldījumu latviešu diasporas izglītības un tautas mākslas attīstībā.

I.Mūrniece līdz 22.novembrim darba vizītē uzturas Īrijā.


Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157675610848930
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde