Saeimas priekšsēdētāja darba vizītē apmeklēs Īriju

(20.11.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 20. līdz 22.novembrim darba vizītē uzturēsies Īrijā, kur tiksies ar šīs valsts augstākajām amatpersonām un latviešu diasporas pārstāvjiem.

Vizītē I.Mūrniecei paredzēta tikšanās ar Īrijas parlamenta deputātu palātas priekšsēdētāju Šonu O Fergeilu (Seán Ó Fearghaíl) un Īrijas Senāta priekšsēdētāju senatoru Denisu O`Donavanu (Denis O`Donovan). Saeimas priekšsēdētājai plānota tikšanās arī ar bērnu un jauniešu lietu ministri Katrīnu Zapponi (Katherine Zappone) un Dublinas pilsētas mēru Brendanu Karru (Brendan Carr).

Tāpat Latvijas parlamenta delegācija piedalīsies apaļā galda diskusijā ar Īrijas parlamenta abu palātu vadītājiem un deputātiem.

Uzturoties Dublinā, Saeimas delegācija apmeklēs Latvijas vēstniecību Īrijā un tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem, lai pārrunātu Īrijas latviešu aktualitātes un sveiktu Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienā.

Vizītes ietvaros Īrijas Karaliskajā akadēmijā Saeimas priekšsēdētāja atklās Daiņa Īvāna lekciju “Izšķirošie brīži Latvijas cīņā par brīvību un neatkarību 1986 -1991” un Latvijas Nacionālā Arhīva izstādi “Latvija 1991”.

I.Mūrnieci vizītē pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols un Eiropas lietu komisijas deputāte Nellija Kleinberga, kā arī Latvijas vēstnieks Īrijā Gints Apals.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt