Ināra Mūrniece 6.Jauniešu Saeimas deputātiem: jūsu idejas apliecina patriotismu un gatavību iesaistīties valsts drošības stiprināšanā

(29.04.2016.)
Galerija

Jauniešu Saeima ir ieguvums ne tikai mums – deputātiem - un jums – jauniešiem -, bet arī visai sabiedrībai. Esmu gandarīta, ka Jauniešu Saeimas dalībnieki savās idejās vienmēr apliecinājuši patriotismu un gatavību iesaistīties savas valsts drošības stiprināšanā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 29.aprīlī, uzrunājot 6.Jauniešu Saeimas dalībniekus.

Katrā no līdzšinējām Jauniešu Saeimām ir izskanējušas jaunas idejas un tēmas, kas vienmēr ir precīzi atspoguļojušas visaktuālāko sabiedrībā un apliecinājušas jūsu kopīgo interesi par izglītības sistēmas pilnveidošanu, jauniešu nodarbinātību, Latvijas lomu Eiropas Savienībā un aizsardzības jomu, uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka, raugoties uz jauniešiem, kuri šodien pulcējušies Saeimas namā, vairojas optimisms, jo redzam, kāda izaugusi mūsu jaunā paaudze un cik gudri, daudzpusīgi, brīvi un gaiši cilvēki pēc dažiem gadiem noteiks toni valstī. Tas rada pārliecību, ka, neraugoties uz kļūmēm un grūtībām, mēs visi dodamies pareizajā virzienā - veidojam mūsu Latviju par veiksmīgu un ilgtspējīgu valsti, uzsvēra I.Mūrniece.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja projekta dalībniekiem vēlēja veiksmi, apdomību un drosmi, aizstāvot savas idejas Jauniešu Saeimā.

Jaunieši no visiem Latvijas reģioniem piektdien, 29.aprīlī, Saeimas namā pulcējas jau uz 6.Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā.

Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. Ievēlēto 100 dalībnieku iesniegtās idejas apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši vēl pilnveidos, izskatot savus iepriekš iesūtītos priekšlikumus kādā no četrām nozaru komisijām.

Pasākuma fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667726289795
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde