Ināra Mūrniece sveic Lietuvu valsts atjaunošanas simtgadē

(19.02.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 19.februārī, parlamentā tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoru Pranckieti (Viktoras Pranckietis), sveica Lietuvu valsts atjaunošanas simtajā gadadienā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latviju un Lietuvu vieno cieša draudzība, izcila parlamentārā sadarbība un iepriecinoši ekonomiskās sadarbības rādītāji.

I.Mūrniece īpaši uzsvēra kopīgos transporta infrastruktūras un enerģētikas projektus. Rail Baltica ir nozīmīgākais infrastruktūras projekts reģionā. Baltijas valstis nedrīkst atkāpties no kopīgās apņemšanās to īstenot, jāturpina ciešā sadarbība ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām, iestājoties par projekta nozīmei atbilstošu turpmāko ES finansējumu nākamajā daudzgadu budžetā. I.Mūrniece teica, ka Latvija cieši seko arī jautājumam par dzelzceļa sliežu atjaunošanu posmā Mažeiķi-Reņģe.

I.Mūrniece un V.Pranckietis pārrunāja arī Lietuvas prezidentūras Baltijas Asamblejā aktualitātes. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Baltijas Asamblejas nozīmi mūsu ģeopolitiski sarežģītajos apstākļos, kad ir ļoti svarīgi stiprināt Baltijas valstu sadarbību visos līmeņos. “Baltijas Asamblejai ir svarīga loma praktiskās sadarbības sekmēšanā. Tieši pateicoties Baltijas Asamblejai, mēs esam spējuši sekmīgāk virzīt mūsu kopīgos praktiskos projektus. Tāpat Baltijas Asamblejai ir arī ļoti nozīmīga parlamentārās uzraudzības loma pār mūsu valdību darbu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja ielūdza Seima spīkeru uz Baltu vienības dienas svinībām, kas šogad notiks Jelgavā 22.septembrī.

Latvijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētāji atklāja arī Lietuvas rīkoto svinīgo pieņemšanu Rīgā par godu Lietuvas valsts atjaunošanas 100.gadskārtai. I.Mūrniece sveica Lietuvas tautu neatkarības svētkos un uzsvēra, ka arī turpmāk mums jābūt tikpat vienotiem atbildībā par mūsu valstu nākotni un mūsu drošību. “Es lepojos, ka drošības un aizsardzības jomā strādājam cieši kopā”, teica Saeimas priekšsēdētāja.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692838230764
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZMGOdxomOQE&t=
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt