Ināra Mūrniece: Tieslietu padomes darbībai jākļūst redzamākai

(16.01.2018.)

Otrdien, 16.janvārī, tiekoties ar Tieslietu padomes priekšsēdētāju un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un iepazīstoties ar Tieslietu padomes pašreizējo darbu, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ka Tieslietu padomes darbībai jākļūst redzamākai.

Tikšanās laikā pārrunāti otrreizējā caurlūkošanā nodotie grozījumi likumā “Par tiesu varu” un ar plašu rezonansi medijos izskanējusī informācija par atsevišķu tiesnešu nolēmumu kvalitāti maksātnespējas lietās.

Saeimas priekšsēdētāja kā būtisku soli novērtēja Augstākajā tiesā veikto tiesu nolēmumu analīzi ar mērķi vienādot tiesu praksi un informēt par to sabiedrību. Šajā gadā plānots pētīt tiesu nolēmumus komerclietās un maksātnespējas lietās, lai apkopotu iespējamās kļūdas un piedāvātu risinājumus to novēršanā.

I.Mūrniece un I.Bičkovičs bija vienisprātis, ka tiesām jāattīsta komunikācija ar sabiedrību, lai paaugstinātu uzticēšanos tiesu varai.

Iepriekš neviens Saeimas priekšsēdētājs nebija aicinājis Augstākās tiesas priekšsēdētāju I.Bičkoviču uz oficiālu tikšanos Saeimā.

Fotogrāfijas:https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668535437779
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt