Ināra Mūrniece aicina Moldovu turpināt reformas

(04.12.2017.)
VideoGalerija

Reformu plāna īstenošana ir priekšnoteikums Moldovas un Eiropas Savienības attiecību padziļināšanai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 4.decembrī, tiekoties ar Moldovas Republikas parlamenta prezidentu Andrianu Kandu (Andrian Candu), kurš Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Eiropas Savienība un Moldova ir vienojušās par spēcīgiem reformu instrumentiem, no kuriem svarīgākais ir Asociācijas līgums. Tagad Moldovai ir svarīgi parādīt redzamus reformu rezultātus, kur būtiska loma ir arī parlamentam, sacīja I.Mūrniece, apliecinot, ka Latvija turpinās Eiropas Savienībā atbalstīt Moldovu un Austrumu partnerības valstis kopumā.

A.Kandu pateicās Latvijai par Austrumu partnerības valstu interešu aizstāvību Eiropas Savienībā, uzsverot, ka Latvija ir patiess Moldovas draugs.

Pārrunājot Austrumu partnerības samitu, kas novembrī notika Briselē, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka svarīgākais ir visu 34 valstu vienošanās par Austrumu partnerības turpināšanu un praktiskās sadarbības padziļināšanu.

Latviju un Moldovu vieno draudzīgas divpusējās attiecības un aktīvs politiskais dialogs arī parlamentārā līmenī, teica I.Mūrniece. Abām valstīm ir potenciāls sadarbībai ekonomikas un izglītības jomās.Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Moldovas iekšpolitikā.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690505227045
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt