Ināra Mūrniece pateicas Islandes latviešu skolai par latviskās piederības stiprināšanu

(28.11.2017.)

Pateicamies jums par nozīmīgo darbu Islandē, lai stiprinātu latviešu valodu un latviskās piederības sajūtu ārpus Latvijas, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Reikjavīkā tiekoties ar Islandes latviešu skolas skolotājiem. 

I.Mūrniece akcentēja, ka skolotāju darbs ir ļoti būtisks, lai diasporā saglabātu latviešu valodu, un novēlēja skolotājiem arī turpmāk tikpat entuziastiski un pašaizliedzīgi strādāt latviskuma uzturēšanā, lai saglabātu saikni ar dzimteni. 

Saeimas priekšsēdētāja ar tautiešiem Islandē pārrunāja arī gatavošanos Latvijas simtgadei. I.Mūrniece pateicās par Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas atzīmēšanu Reikjavikā, kad Latvijas simtgades karoga ceļā tautieši godināja mūsu valsts karogu. Mēs lepojamies, ka svinības ar savu klātbūtni pagodināja Islandes prezidents Gudni Torlācijs Johannesons (Guðni Thorlacius Jóhannesson), uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja no 27. līdz 30.novembrim uzturas Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā, kur piedalās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666859536269
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt