Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies monogrāfijas “Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā” atvēršanā

(14.11.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 15.novembrī, uzrunās klātesošos monogrāfijas “Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā” atvēršanas pasākumā.

Grāmatas atvēršanas pasākumā uzrunu teiks arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāne Anita Rodiņa. Ar ziņojumiem uzstāsies juristi Ineta Ziemele, Jānis Lazdiņš, Tālavs Jundzis, Aivars Endziņš un vēsturnieks Ainārs Lerhis. Pasākumu vadīs vēsturniece Kristīne Beķere un jurists Gunārs Kusiņš.  

Latvijas valsts nepārtrauktība ir bieži lietots jēdziens, kura saturs nereti ir dažādi interpretēts un saprasts. Pirmo reizi lasītājiem piedāvāta plaša pētījuma rezultātā tapusi monogrāfija par valstu nepārtrauktības juridiskajiem aspektiem un to izpausmi Latvijas un pārējo Baltijas valstu vēsturē un mūsdienās. Monogrāfijas 12 autori ir pazīstami Latvijas juristi un vēsturnieki.

Grāmatas atvēršanas pasākums notiks Latvijas Universitātes Mazajā aulā Raiņa bulvārī 19, Rīgā, plkst.15.00.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt