Ināra Mūrniece ar Lietuvas spīkeru pārrunā reģiona un enerģētikas drošības jautājumus

(11.08.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties Jūrmalā ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoru Pranckieti (Viktoras Pranckietis), īpaši uzsvēra reģiona drošības un enerģētikas drošības jautājumus.

„Mēs uzmanīgi sekojam līdzi Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību „Zapad-2017” sagatavošanai Latvijas un Lietuvas pierobežā. NATO spēku klātbūtne mūsu valstīs ļauj justies militāri pasargātiem, tomēr jārēķinās ar dažādiem riskiem,” norādīja I.Mūrniece.

Pārrunājot reģiona drošību, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka turpināsim ieguldīt savas valsts aizsardzībā. Liela uzmanība tiek pievērsta stratēģiskajai komunikācijai un mediju pratības veicināšanai, lai stātos pretī Kremļa informatīvajam karam. Arī „Zapad-2017” laikā nevar izslēgt pret mūsu valstīm vērstu agresīvu propagandu un viltus ziņas. Jābūt tam gataviem, teica I.Mūrniece.

Latvijas un Lietuvas parlamentu vadītāji uzsvēra, ka reģiona enerģētikas drošība ir valstu kopīgā prioritāte. I.Mūrniece un V.Pranckietis pauda stingru atbalstu reģiona dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī elektrotīklu sinhronizācijai starp Baltijas valstīm un pārējo Eiropu.

Sarunā tika apspriestas arī aktualitātes likumdošanas jomā abu valstu parlamentos, tostarp nodokļu reforma.

I.Mūrniece un V.Pranckietis vakar pārrunāja arī gaidāmo Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu spīkeru ikgadējo sanāksmi Norvēģijā 21.-23. augustā. V.Pranckietis ielūdza Saeimas priekšsēdētāju uz Baltu vienības dienas svinībām, kas šogad notiks Lietuvā, Palangā, 23.septembrī.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684974542540
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt