Ināra Mūrniece pateicas Zviedrijas vēstniekam par darbu Latvijas reģionos

(03.07.2017.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 3.jūlijā, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes vēstnieku Latvijā Henriku Landerholmu (Henrik Landerholm), pauda gandarījumu par abu valstu ciešajām un draudzīgajām attiecībām. I.Mūrniece vēstniekam, kurš Saeimā bija ieradies atvadu vizītē, īpaši pateicās par kontaktu veicināšanu Latvijas reģionos, rīkojot Zviedrijas dienas pasākumus un sekmējot kultūras apmaiņu.

I.Mūrniece akcentēja abu valstu divpusējo sadarbību, kā arī aktīvo sadarbību reģionālā līmenī. „Esam gandarīti par aizvadīto veiksmīgo Ziemeļu un Baltijas valstu parlamentu spīkeru kopīgo vizīti ASV, kuru koordinēja Zviedrija. Mūsu visu interesēs ir stiprināt transatlantisko saiti,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Zviedrijas atbalstu preses brīvības stiprināšanā, kā arī sabiedrības mediju pratības veicināšanā Latvijā. I.Mūrniece un H.Landerholms bija vienisprātis, ka spēcīgi un neatkarīgi mediji šobrīd ir īpaši svarīgi, ņemot vērā reģiona ģeopolitiskos izaicinājumus.

I.Mūrniece un H.Landerholms pārrunāja arī abu valstu ekonomisko sadarbību. Zviedrija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem, kā arī lielākais ārvalstu investors.

H.Landerholms Latvijā rezidēja kopš 2013.gada. Viņš daudzus gadus pildījis Zviedrijas parlamenta deputāta pienākumus, kā arī ieņēmis Zviedrijas Aizsardzības Universitātes prezidenta amatu, bet kopš 2008.gada karjeru saistījis ar Zviedrijas ārlietu resoru.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157683424691091
Video: https://www.youtube.com/watch?v=AsVgRbNWeAU
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā