Ināra Mūrniece: Austrumu partnerībā būtiska ir saikne ar sabiedrību

(09.06.2017.)

Austrumu partnerības politikas panākumi lielā mērā atkarīgi no tā, cik labi Eiropas Savienības (ES) valstu vadītāji spēs sabiedrībai izskaidrot to, cik svarīga šī politikas iniciatīva ir visa reģiona drošībai un attīstībai. Austrumu partnerības nākotne ir mūsu visu rokās, piektdien, 9.jūnijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas parlamentā atklājot Baltijas Asamblejas (BA) rīkoto starptautisko konferenci „Kopīgi stiprinot mūsu sadarbību”.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par noslēgto asociācijas līgumu ar Ukrainu, kā arī bezvīzu režīmu ar Gruziju un Ukrainu. Atzinīgus vārdus viņa veltīja Gruzijas un Ukrainas reformām. “Mēs redzam, ka Austrumu partnerība dod labumu visiem iedzīvotājiem. Ekonomiskā izaugsme un tirgus iespējas, transporta un enerģētikas savienojumi, laba pārvaldība, mobilitāte un cilvēku kontakti – tas viss ir būtisks mūsu iedzīvotājiem,” uzsvēra I.Mūrniece.

I.Mūrniece akcentēja valstu parlamentu lomu komunikācijas ar sabiedrību stiprināšanā. Austrumu partnerības politikas panākumi atkarīgi no tā, cik labi politiskie līderi spēj sabiedrībai izskaidrot tās nozīmi. Mums, parlamentāriešiem, jāuzsver pozitīvie ieguvumi, ko sniedz Austrumu partnerība un jāmudina sabiedrība iestāties par mūsu kopīgajām vērtībām.

Šobrīd aktīvi gatavojamies Austrumu partnerības samitam novembrī Briselē. Mums visiem svarīgi, lai samits būtu sekmīgs. Būtiski, lai tas tiktu apmeklēts visaugstākajā valstu pārstāvju līmenī. Samitā svarīgi praktiskā līmenī padziļināt sadarbību ar Austrumu partneriem, kā arī jādomā par tālāko darbu ar partneriem, kuri paši vēlas vēl ciešāku sadarbību ar ES.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681906614533
Video: https://www.youtube.com/watch?v=gqVto5kpay0
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā