Ināra Mūrniece Apvienotās Karalistes vēstniecei izsaka līdzjūtību saistībā ar uzbrukumu Mančestrā

(23.05.2017.)
VideoGalerija

Saeima stingri nosoda barbarisko uzbrukumu nevainīgiem cilvēkiem Mančestrā. Šajā traģiskajā brīdī mēs Latvijā domās esam kopā ar Apvienotās Karalistes iedzīvotājiem. Saskaroties ar šādu necilvēcīgu ļaunumu, mums jāpaliek vienotiem cīņā pret terorismu un ekstrēmismu. To, izsakot visdziļāko līdzjūtību uzbrukumā bojāgājušo tuviniekiem un vēlot ātru atveseļošanos ievainotajiem, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Latvijas Republikā Sārai Koulijai (Sarah Cowley). Vēstniece otrdien, 23.maijā, Saeimā bija ieradusies atvadu vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecības, I.Mūrniece pauda gandarījumu par aktīvo politisko dialogu un ciešo praktisko sadarbību. Saeimas priekšsēdētāja pateicās Apvienotajai Karalistei par iesaisti Baltijas valstu drošības un aizsardzības stiprināšanā, tostarp vadot NATO starptautisko bataljonu Igaunijā. Tas ir stingrs atbalsts visa Baltijas reģiona drošībai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

S.Koulija pateicās Latvijai par solidaritāti saistībā ar Mančestras uzbrukumu. Vēstniece uzvēra, ka aktīvā sadarbība starp mūsu valstīm turpināsies, īpaši drošības un aizsardzības jomā.

I.Mūrniece pauda cerību, ka Apvienotās Karalistes gaidāmā izstāšanās no Eiropas Savienības nemazinās mūsu valstu ciešo sadarbību. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijas prioritāte Brexit sarunās būs mūsu valstspiederīgo statuss Apvienotajā Karalistē.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681137922153
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2Fd6JXT7y34
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā