I.Mūrniece pateicas Amerikas Baltiešu brīvības līgai par Baltijas valstu interešu aizstāvēšanu ASV

(30.04.2017.)

Amerikas Baltiešu brīvības līga ir daudz darījusi Baltijas valstu interešu aizstāvēšanā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), un šis atbalsts mums vajadzīgs arī šodien. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra Amerikas Baltiešu brīvības līgas svinīgajā pasākumā Losandželosā, uzstājoties ar galveno uzrunu “Drošība - Baltijas valstu sadarbības prioritāte”. Pasākumā piedalījās arī Igaunijas bijušais prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves), kuram tika piešķirta Brīvības līgas ikgadējā balva.

Savā uzrunā Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ASV nepārtraukta militārā klātbūtne Baltijas valstīs ir izšķiroša, lai stātos pretī reģiona drošības izaicinājumiem. Svarīgi attīstīt arī sadarbību stratēģiskās komunikācijas un kiberaizsardzības jomā, kā arī hibrīdapdraudējumu novēršanai.

I.Mūrniece novērtēja Baltijas valstu aizvien ciešāko sadarbību drošības jomā un īpaši uzsvēra pozitīvo pieredzi, kopīgi nododot vēstījumus ASV jaunajai administrācijai. Kad esam visas trīs valstis kopā, mūs sadzird daudz labāk, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Vizītes laikā Vašingtonā un Losandželosā I.Mūrniece tikās ar diasporas organizāciju – Amerikas latviešu apvienības, Pasaules Brīvo latviešu apvienības un Amerikas Baltiešu brīvības līgas – vadību.  I.Mūrniece aicināja Baltijas valstu tautiešus ASV arī turpmāk tikpat aktīvi uzturēt dialogu ar ASV kongresmeņiem gan Vašingtonā, gan viņu vēlēšanu apgabalos, īpaši par jautājumiem, kas saistīti ar ASV ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Losandželosā Saeimas priekšsēdētāja tikās arī ar Kalifornijas štata senatoru Robertu Hercbergu (Robert Hertzberg). Pārrunājot Latvijas un ASV sadarbību, I.Mūrniece atzīmēja Latvijas parlamenta ieguldījumu likumdošanas jomā biznesa vides sakārtošanā. R.Hercbergs aicināja izmantot iespējas, ko dod ASV štatu un Latvijas parlamentārie kontakti.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt