I.Mūrniece pasniedz pateicības rakstus barikāžu dalībniekiem

(10.11.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 10.novembrī, svinīgā ceremonijā Saeimas namā pasniedza pateicības rakstus 1991.gada barikāžu dalībniekiem. 

Tie, kuri pirms 25 gadiem stāvēja uz barikādēm, īstenoja Latvijas vēsturē lielāko un iespaidīgāko ienaidnieka atturēšanas akciju. Tauta saprata, ka jāsargā tikko pasludinātā Latvijas neatkarība. Gan Rīgā, gan novados cilvēki nolika gulēt bērnus, sabučoja mājās palicējus un devās sargāt svarīgākos punktus, teica I.Mūrniece. 

Tas janvāris 1991.gadā bija ļoti īpašs un silts laiks, jo ne jau gaisa temperatūra vai sniegs tajās dienās noteica siltumu. Visus sildīja ne tikai ugunskuri, pie kuriem pulcējās barikāžu dalībnieki, bet arī vienotā ideja par to, ka Latvijas brīvība ir jānosargā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

10. un 11.novembrī Saeimas namā pateicības rakstus pasniedz 164 barikāžu dalībniekiem. Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu. To piešķir tikai tādai personai, kas nav apbalvota ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157672714616204
Video: https://www.youtube.com/watch?v=wAn52jSWC8M
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā