Ināra Mūrniece aicina Moldovu konsekventi turpināt reformas

(28.10.2016.)
Galerija

Latvija Eiropas Savienības līmenī turpina iestāties par Moldovas interesēm. Vienlaikus ir būtiski, lai Moldova turpinātu stingri turēties pie reformām. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 28.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Moldovas vicepremjeru, ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Andreju Galburu (Andrei Galbur).

Latvija ir viena no Austrumu partnerības, tostarp Moldovas, advokātēm Eiropas Savienībā, un arī visas Baltijas valstis par to stingri iestājas. Austrumu partnerības nākotne ir lielā mērā atkarīga no reformu īstenošanas partnervalstīs, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Viņa sacīja, ka tikai konkrēti reformu rezultāti un Moldovas iedzīvotāju ikdienas dzīves uzlabošanās atjaunos cilvēku ticību amatpersonām un valsts nākotnei.

Moldovas vicepremjers pateicās Latvijai par stingro atbalstu Moldovai un augstu novērtēja Latvijas sniegto ekspertīzi.

I.Mūrniece un A.Galburs Latvijas un Moldovas attiecības raksturoja kā draudzīgas un augstu novērtēja abu valstu aktīvo politisko dialogu. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka uzaicinājums Moldovas spīkeram Andrianam Kandu (Andrian Candu) vizītē apmeklēt Latviju aizvien ir spēkā. Saeimā ir daudz Moldovas draugu, un mēs esam gatavi turpināt dalīties uzkrātajā eirointegrācijas pieredzē, teica I.Mūrniece.

Tikšanās laikā pārrunātas 30.oktobrī gaidāmās Moldovas Valsts prezidenta vēlēšanas. I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija sekos līdzi vēlēšanām.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674378550422
Video: https://www.youtube.com/watch?v=cxaf53Dz5zE
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt