Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar ceļu nozares uzņēmēju pārstāvjiem

(17.10.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 17.oktobrī, Saeimas namā tikās ar biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētāju Andri Bērziņu, lai uzklausītu ceļu būves profesionāļu viedokli un priekšlikumus nozares attīstībai. 

“Kā būtiska problēma iezīmējas nevis nākamā gada budžets ceļu remontiem, bet gan 2019.gads, kad ceļiem vairs nebūs pieejams tik apjomīgs Eiropas Savienības finansējums. Vienojāmies, ka mums jau laikus jāstrādā pie risinājumiem, lai novērstu būtisku finansējuma samazinājumu pēc diviem gadiem,” pēc tikšanās pauda Saeimas priekšsēdētāja. 

A.Bērziņš pateicās Saeimas priekšsēdētājai par iespēju tikties un problēmas izpratni, iedziļinoties ceļu nozares problemātikā. 

Kā uzsver I.Mūrniece, nozares finansējuma problēmas šobrīd tiek apkopotas informatīvajā ziņojumā, ko paredzēts izskatīt valdībā. “Situācija noteikti jāvērtē arī par ceļu nozari atbildīgajā Saeimas Tautsaimniecības komisijā. Tās rīcībā būs arī šodien ceļu būvētāju iesniegtā informācija,” norāda Saeimas priekšsēdētāja. 

Šodien sarunā klāt bija arī par ceļu nozari atbildīgās Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars. 

Saskaņā ar valdības piedāvāto 2017.gada valsts budžeta projektu Satiksmes ministrijas budžets nākamgad pieaugs, sasniedzot 372,7 miljonus eiro, un lielāko daļu no šiem līdzekļiem paredzēts novirzīt autoceļu stāvokļa uzlabošanai.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157671809800193
Video: https://www.youtube.com/watch?v=zbhwkRl58Mo
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde