Saeimas priekšsēdētāja aicina Igauniju aktīvi turpināt darbu Austrumu partnerības stiprināšanā

(05.10.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 5.oktobrī, uzņemot Latvijas parlamentā Igaunijas jauno ārlietu ministru Jirgenu Ligi (Jürgen Ligi), sveica kaimiņvalsti ar gaidāmo pirmo prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē un aicināja turpināt Latvijas prezidentūras laikā aizsāktos darbus, sevišķi Austrumu partnerības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Igaunijas aktīvo gatavošanos prezidentūrai, kā arī prieku par iespēju dalīties Latvijas prezidentūras pieredzē. Igaunijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka savas 2017.gada otrajā pusē gaidāmās prezidentūras laikā Austrumu partnerība būs viens no prioritārajiem jautājumiem. Prioritātes būs arī ES ekonomiskā izaugsme un drošība.

Pārrunājot Latvijas un Igaunijas divpusējo sadarbību, I.Mūrniece uzsvēra drošības un aizsardzības nozīmi mūsdienu ģeopolitiskajā situācijā.

Saeimas priekšsēdētāja izcēla arī sadarbību reģionālā līmenī. Abas puses akcentēja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību Baltijas Asamblejā (BA), kā arī Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) formātā. Tā kā Igaunija nākamgad no Latvijas pārņems BA prezidējošās valsts pienākumus, I.Mūrniece novēlēja veiksmi prezidentūras darbā, turpinot stiprināt reģiona drošību, ārējo robežu apsardzību un enerģētikas drošību.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673619190760
Video: https://www.youtube.com/watch?v=HBV1Sfcs9N4
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī