Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece oficiālā vizītē apmeklēs Azerbaidžānu

(02.10.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 2. līdz 5.oktobrim oficiālā vizītē uzturēsies Azerbaidžānas Republikā, lai turpinātu veiksmīgo Latvijas un Azerbaidžānas politisko dialogu. Ar šīs valsts augstākajām amatpersonām I.Mūrniece plāno pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības, tostarp parlamentārā līmenī, un sadarbību ekonomikā, kā arī iespēju padziļināt Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecības.

Vizītes laikā I.Mūrniecei plānotas tikšanās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev), parlamenta priekšsēdētāju Oktaju Asadovu (Oqtay Asadov), premjerministru Arturu Rasizadi (Artur Rasizade), kā arī ar ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu (Elmar Mammadyarov).

Saeimas priekšsēdētājai Baku arī paredzēts piedalīties vainagu nolikšanas ceremonijā pie bijušā Azerbaidžānas prezidenta Heidara Alijeva (Heydar Aliyev) kapa pieminekļa, kā arī memoriālā pie Mūžīgās uguns brīvības cīņās kritušajiem.

Tāpat I.Mūrniecei vizītes laikā paredzēts Azerbaidžānas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur priekšsēdētāja teiks atklāšanas uzrunu izstādē „Art Nouveau arhitektūra: Rīgā un Latvijā”, kā arī H.Alijeva centra apskate.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu vadītājs Hosams Abu Meri un grupas vadītāja vietnieks, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem