Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Kanādas vēstnieku

(01.04.2015.)
VideoGalerija

Latvija vienmēr ir augstu vērtējusi Kanādas īstenoto Latvijas inkorporācijas Padomju Savienības sastāvā neatzīšanas politiku. Turklāt Kanāda bija pirmā no G7 valstīm, kura nodibināja diplomātiskās attiecības ar mūsu valsti, un pirmā, kas ratificēja Latvijas NATO pievienošanās protokolus. Tas ir labs pamats Latvijas un Kanādas sadarbības tālākai attīstīšanai. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, trešdien, 1.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alēnu Osēru (Alain Hausser).

Abas valstis vieno arī vēsturiskas saites – Kanādā dzīvo aktīva latviešu kopiena, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un vienlaikus atzina, ka Latvijā izveidojies pozitīvs Kanādas tēls. Arī vēstnieks apliecināja, ka Latviju un Kanādu vieno solidaritāte, un attiecības starp abu valstu iedzīvotājiem ir draudzīgas.

Šajā kontekstā I.Mūrniece informēja, ka Latvija ir ieinteresēta jaunā lidojumu reisā Ašhabada-Rīga-Toronto, ko plāno atvērt lidsabiedrība „Turkmenistan Airlines”, jo tas veicinātu gan Latvijas un Kanādas politisko dialogu, gan kontaktus starp iedzīvotājiem.

Pārrunājot abu valstu sadarbību aizsardzības jomā, Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka Kanāda ir spēcīgs Latvijas sabiedrotais, un vienlaikus pauda gandarījumu par Kanādas iesaisti Rīgā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbā.
Sarunā I.Mūrniece atzinīgi vērtēja nupat Latvijā aizvadītās ikgadējās Frankofonijas dienas, kuru programmas īstenošanā piedalījās virkne vēstniecību, tostarp Kanādas.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja informēja vēstnieku, ka Latvijas parlamentā ir izveidota grupa sadarbībai ar Kanādas parlamentu, kuru vada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651230084347/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tFHyCTiT7J4
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā