Saeimas priekšsēdētāja vizītē Lietuvā tiekas ar jauno Moldovas parlamenta spīkeru

(12.03.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 12.martā, vizītes Lietuvas Republikā ietvaros tikās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Andrianu Kandu (Andrian Candu). Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības un šīs Austrumu partnerības valsts eirointegrācijas centieni.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja apsveica A.Kandu ar ievēlēšanu Moldovas parlamenta priekšsēdētāja amatā. Tāpat I.Mūrniece apsveica jauno Moldovas valdību un pauda cerību, ka tā turpinās Moldovas tuvināšanos Eiropas vērtībām.

I.Mūrniece apliecināja, ka Moldova ir viena no mūsu galvenajām attīstības sadarbības partnervalstīm. Saeimas priekšsēdētāja arī informēja, ka Austrumu partnerība ieņem ļoti būtisku vietu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē darba kārtībā.
Pārrunājot Moldovas tuvināšanos ES, puses bija vienisprātis, ka Moldovai ir jāturpina uzsāktais reforumu process, tostarp tieslietu, finanšu un korupcijas apkarošanas jomā. A.Kandu bija ieinteresēts Latvijas īstenotajās reformās, un I.Mūrniece apliecināja mūsu valsts gatavību turpināt dalīties uzkrātajā pieredzē un īstenot attīstības sadarbības projektus, tostarp parlamentārā līmenī.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja sacīja - Latvija cer, ka maijā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā Rīgā Eiropas valstis kopā varēs vērtēt pirmos soļus ES un Moldovas Asociācijas nolīguma ieviešanā, un pauda cerību, ka Moldova šajā sanāksmē tiks pārstāvēta visaugstākajā līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja 11. un 12.martā uzturas vizītē Lietuvā, kur piedalās Lietuvas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienas svinīgajos pasākumos. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu vadītājs Romualds Ražuks.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā