Saeimas priekšsēdētāja A.Ansipam: ģeopolitiskā situācija liek stiprināt Eiropas informatīvo telpu

(03.02.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 3.februārī, darba vizītes Briselē ietvaros tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku Andrusu Ansipu (Andrus Ansip) vērsa uzmanību uz mediju telpas sakārtošanas nepieciešamību. Straujā tehnoloģiju attīstība, aizvien pieaugošā konkurence pasaulē un jaunā ģeopolitiskā situācija liek pārskatīt Eiropas pieeju audiovizuālajam saturam, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un akcentēja, ka tāpēc nepieciešami audiovizuālās mediju pakalpojumu direktīvas grozījumi, kas ļautu izveidot labāku likumu rāmi nacionālā līmenī un stiprināt mediju vidi.

Vienlaikus I.Mūrniece uzsvēra, ka ir būtiski diskutēt par iespējām līdzsvarot, no vienas puses, plašsaziņas līdzekļu brīvību un daudzveidīgumu un, no otras puses, Eiropas informācijas telpas aizsardzību. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka marta sākumā Rīgā tiks organizēta konference, kas būs veltīta audiovizuālajam saturam.

I.Mūrniece informēja EK priekšsēdētāja vietnieku, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā uzsvars tiek likts arī uz digitālā potenciāla izmantošanu, lai tādējādi sekmētu Eiropas ekonomikas izaugsmi un Vienotā digitālā tirgus attīstību. Mūsu mērķis ir šajā tirgū vairot uzticību un mazināt šķēršļus pārrobežu tirdzniecībai un pakalpojumu sniegšanai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Sarunas laikā I.Mūrniece informēja A.Ansipu par Latvijas ES prezidentūras parlamentāro dimensiju un tās ietvaros plānotajām starpparlamentārajām sanāksmēm.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja arī pauda gandarījumu, ka divi bijušie Baltijas valstu Ministru prezidenti patlaban ieņem EK priekšsēdētāja vietnieku amatu.

Saeimas priekšsēdētāja no 2. līdz 4.februārim uzturas darba vizītē Beļģijas Karalistes galvaspilsētā Briselē, kur atklās Saeimas un Eiropas Parlamenta (EP) organizēto konferenci par Eiropas Savienības (ES) ekonomikas pārvaldību. Vizītes ietvaros I.Mūrniecei plānotas tikšanās ar Eiropas institūciju amatpersonām.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī