Ināra Mūrniece: vardarbība ir mežonīgs veids, kā paust attieksmi pret žurnālistiem

(07.01.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece asi nosoda šodien Parīzē notikušo uzbrukumu izdevuma „Charlie Hebdo” redakcijai un izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, darba biedriem un visiem Francijas mediju darbiniekiem. I.Mūrniece nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Francijas parlamenta priekšsēdētājam Klodam Bartolonam (Claude Bartolone).  

„Uzbrukums „Charlie Hebdo” redakcijai ir asiņains noziegums un brutāls uzbrukums mediju brīvības principiem,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja, norādot, ka „slepkavības ir absurds veids, kā paust savu neapmierinātību ar mediju, lai cik nepatīkama kādam liktos tā redakcionālā politika un tajā paustie uzskati”. 

„Kā bijusī žurnāliste šīsdienas vardarbības aktu uztveru ar solidaritātes sajūtu pret „Charlie Hebdo” redakcijas darbiniekiem. Šādi uzbrukumi ir signāls, ka pieņēmumi par demokrātiski funkcionējošu, civilizētu mediju telpu kādā Eiropas Savienības dalībvalstī var vienubrīd izrādīties trausli,” atzīst Mūrniece.

„Mediju brīvība var būt ļoti ievainojama. Tas jāatceras, arī domājot par uzbrukumiem žurnālistiem Latvijā, piemēram, Leonīdam Jākobsonam. Šādi noziegumi ir jāizmeklē ar vislielāko rūpību. Un tie nedrīkst atkārtoties,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja. Viņa norāda, ka šajās dienās Valsts policija ir paziņojusi, ka pārtrauc kriminālprocesu pret Leonīdu Jākobsonu, interneta portāla Kompromat.lv redaktoru, kurš sava mazgadīgā dēla klātbūtnē cieta brutālā uzbrukumā savas mājas kāpņu telpā 2012.gadā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī