Saeimas priekšsēdētāja Tallinā tiekas ar Igaunijas parlamenta prezidentu

(19.12.2014.)

Latviju un Igauniju vieno cieša sadarbība, ko apliecina arī intensīva amatpersonu vizīšu apmaiņa. Kā jaunā Saeimas sasaukuma priekšsēdētāja apņemos atbalstīt vēl ciešāku saišu veidošanu ar Igaunijas parlamentu divpusējā līmenī un reģionālos formātos – Baltijas asamblejā un Baltijas un Ziemeļvalstu starpā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 19.decembrī, oficiālās vizītes Igaunijas Republikā ietvaros tiekoties ar Igaunijas parlamenta prezidentu Eiki Nestoru (Eiki Nestor) un kaimiņvalsts parlamenta deputātiem.

Viena no galvenajām sarunu tēmām bija gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē. „Baltijas valstis starptautiski uztver kā vienotu reģionu, tāpēc Latvijas prezidentūra ir izaicinājums un iespēja arī Igaunijai un Lietuvai,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja un akcentēja mūsu valsts prezidentūras prioritāros virzienus – ES konkurētspēju un izaugsmi, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, kā arī Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošanu ES attīstībā.

Saeimas priekšsēdētāja īpaši atzīmēja, ka Latvijas ES prezidentūras viena no prioritātēm būs Austrumu partnerība, un informēja, ka Saeima prezidentūras parlamentārās dimensijas ietvaros organizēs Parlamentāro konferenci par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku, kurā plānots runāt arī par situāciju Ukrainā un Krievijas lomu un atbildību tajā.

Puses tikšanās laikā pārrunāja reģiona drošības jautājumus, tostarp informatīvās telpas drošību. I.Mūrniece uzsvēra nepieciešamību ziņu dienestu programmās regulāri ietvert kaimiņvalstu ziņu sižetus par svarīgākajiem notikumiem, tādējādi mazinot Baltijas valstu savstarpējo informatīvo izolāciju un sperot pirmos soļus kopējas Baltijas informatīvās telpas veidošanā.

I.Mūrniece no 18. līdz 19.decembrim oficiālā vizītē uzturas Igaunijā. Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, kā arī Saeimas deputāti Nellija Kleinberga (LRA) un Veiko Spolītis (VIENOTĪBA).


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649421384060
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde