Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Igauniju

(18.12.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 18. līdz 19.decembrim oficiālā vizītē apmeklēs Igaunijas Republiku.

I.Mūrniece, plānojot ārvalstu vizītes, vispirms izvēlējusies doties uz Latvijas kaimiņvalstīm – Saeimas priekšsēdētāja aizvadītajā mēnesī oficiālā vizītē jau apmeklēja Lietuvu, bet pirms gaidāmās vizītes Igaunijā uzsver: „Šis Baltijas valstīm ir zīmīgs gads – tieši šogad atzīmējam Baltijas ceļa 25.gadskārtu, kā arī desmitgadi kopš pievienošanās Eiropas Savienībai un NATO. Patlaban, kad saskaramies ar jauniem drošības izaicinājumiem Eiropā, Baltijas tautām ir jāturas kopā vēl ciešāk, lai aizsargātu savas intereses un īstenotu kopīgus mērķus, paužot saskaņotu viedokli.”

Vienlaikus I.Mūrniece akcentē, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē ir izaicinājums arī Igaunijai un Lietuvai, jo starptautiski Baltiju uztver kā vienotu reģionu, tāpēc visu trīs kaimiņvalstu sadarbība Latvijas prezidentūrā var dot ievērojamu ieguldījumu visas Baltijas atpazīstamībā.

Vizītē I.Mūrniecei plānotas tikšanās ar Igaunijas Valsts prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu (Toomas Hendrik Ilves), kā arī Igaunijas parlamenta prezidentu Eiki Nestoru (Eiki Nestor) un kaimiņvalsts parlamenta deputātiem. Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja apmeklēs Latvijas vēstniecību Igaunijā un tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Plānots, ka vizītes ietvaros I.Mūrniece apmeklēs Igaunijas Okupācijas muzeju un Igaunijas Sabiedriskā medija biroju.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, kā arī Saeimas deputāti Nellija Kleinberga (LRA) un Veiko Spolītis (VIENOTĪBA).


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde