Saeimas priekšsēdētāja pirmajā ārvalstu vizītē apmeklēs Lietuvu

(27.11.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece savā pirmajā ārvalstu vizītē no 27. līdz 28.novembrim apmeklēs Lietuvu.

I.Mūrniece, plānojot ārvalstu apmeklējumu, vispirms izvēlējusies doties uz Latvijas kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. „Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautu likteņi vijas kopā jau gadsimtiem ilgi. It īpaši laikā, kad saskaramies ar jauniem drošības izaicinājumiem Eiropā, Baltijas tautām ir jāturas kopā un cieši plecu pie pleca jāstrādā, lai aizsargātu savas intereses un īstenotu kopīgus ģeopolitiski nozīmīgus projektus,” pirms gaidāmās vizītes uzsver Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka ar Lietuvas augstākajām amatpersonām plānots pārrunāt arī drošības situāciju reģionā.

Vienlaikus I.Mūrniece akcentē, ka šis ir zīmīgs gads visām trim Baltijas valstīm – tieši šogad atzīmējam Baltijas ceļa 25.gadskārtu, kā arī desmitgadi kopš Baltijas valstu pievienošanās Eiropas Savienības un NATO valstu saimei.

Vizītē I.Mūrniecei plānotas tikšanās ar Seima priekšsēdētāju Loretu Graužinieni (Loreta Graužinienė) un Lietuvas parlamenta deputātiem, kā arī Lietuvas Valsts prezidenti Daļu Grībauskaiti (Dalia Grybauskaitė). Tāpat Lietuvas apmeklējuma laikā Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Lietuvā dzīvojošajiem latviešiem.

Plānots, ka vizītes ietvaros I.Mūrniece apmeklēs Lietuvas Genocīda upuru piemiņas muzeju.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, kā arī Saeimas deputāti Ivans Klementjevs un Romualds Ražuks.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā