Ināra Mūrniece aicina Ēģipti sekmēt vēstniecības atvēršanu Latvijā

(17.10.2019.)
VideoGalerija

Atzinīgi vērtējam draudzīgās un konstruktīvās attiecības starp Latviju un Ēģipti un esam ieinteresēti tās tālāk padziļināt. Ēģiptes Arābu Republikas vēstniecības atvēršana Latvijā sniegtu jaunu impulsu mūsu politiskajam dialogam un turpmākajai ekonomiskajai sadarbībai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 17.oktobrī, parlamentā tiekoties ar Ēģiptes Arābu Republikas ārlietu ministru Samehu Šukriju (Sameh Shoukry).

Puses pārrunāja līdzšinējo parlamentāro sadarbību starp Latviju un Ēģipti un bija vienisprātis par ieinteresētību to attīstīt par abām pusēm interesējošiem jautājumiem, jo īpaši veidojot kontaktus starp parlamentu komisijām. Ēģiptes parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Latviju, un tās delegācija uzturējās vizītē Latvijā 2018.gada maijā.

I.Mūrniece pauda atbalstu Eiropas Savienības (ES) sadarbības paplašināšanai ar Ēģipti, izceļot Ēģiptes lomu ES dienvidu kaimiņu un plašākā reģionā. Tāpat I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Ēģiptes sniegto atbalstu bēgļiem no Sīrijas.

Ar Ēģiptes ārlietu ministru parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Šī ir pirmā Ēģiptes ārlietu ministra oficiālā vizīte Latvijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711376361637
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde