Dagmāra Beitnere-Le Galla: mūsu prioritāte ir organizēta Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības

(18.07.2019.)
Galerija

Latvija ir ieinteresēta saglabāt panākto ES vienošanos ar Apvienoto Karalisti un turpināt uzturēt labās attiecības ar Apvienoto Karalisti. Vienlaikus, apzinoties politikas neprognozējamo rakstu, mums ir jābūt gataviem scenārijam, ka briti Eiropas Savienību pamet bez vienošanās. To sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla ceturtdien, 18.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) Brexit galveno sarunvedēju sarunu vedēju Mišelu Barnjē (Michel Barnier).

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi novērtēja Mišela Barnjē augsto profesionalitāti sarunu vešanas mākslā un personīgo ieguldījumu, aizstāvot un cīnoties par ES dalībvalstu interesēm, tostarp Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas pilsoņu tiesībām.

Raugoties no akadēmiskās perspektīvas, pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās būs svarīgi no jauna veidot ES akadēmiskos un zinātnes centrus, kas kompensēs spēcīgo britu augstskolu iztrūkumu, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere-Le Galla atzina, ka Latvijas iedzīvotāji kopumā ir eiropeiski noskaņoti, un to apliecina arī pašreizējais parlamenta sastāvs, kurā visi politiskie spēki atbalsta Latvijas dalību ES.

Kā uzsvēra M.Barnjē, ES vienotā pozīcija un panāktais rezultāts sarunās ar Lielbritāniju ir nevis nejaušība, bet gan smaga darba rezultāts. Arī turpmāk būs nepieciešama dalībvalstu aktīva iesaiste, saglabājot mieru, vienotību un stingru nostāju, pauda Berxit sarunvedējs.

Sarunas noslēgumā M.Barnjē minēja, ka spilgti atceras Latvijas sportistu nesto valsts karogu Albervilas Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā 1992.gadā, kad Latvija atgriezās olimpiskajās spēlēs. M.Barnjē tolaik bija šo spēļu organizēšanas komitejas līdzprezidents. 

 


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709717565917

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt