Ināra Mūrniece atzinīgi novērtē Latvijas un Uzbekistānas ekonomisko sadarbību

(28.12.2018.)
VideoGalerija

Esam gandarīti par pozitīvo dinamiku Latvijas un Uzbekistānas sadarbībā, tostarp ekonomikā, un vēlamies to attīstīt arī turpmāk, piektdien, 28.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, atvadu vizītē parlamentā uzņemot Uzbekistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Badridinu Abidovu (Badriddin Abidov).

Saeimas priekšsēdētāja kā būtisku impulsu divpusējo attiecību stiprināšanā uzsvēra regulāro vizīšu apmaiņu, tostarp aprīlī aizvadīto vizīti Uzbekistānā, akcentējot, ka tā palīdzējusi stiprināt parlamentāros sakarus.

I.Mūrniece pateicās vēstniekam par aktīvo darbu Latvijā, it sevišķi izceļot ārējo ekonomisko sakaru veicināšanu ar Fergānas reģionu Uzbekistānā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka esam ieinteresēti attīstīt ciešākus kontaktus transporta un loģistikas nozarē.

I.Mūrniece un B.Abidovs pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību izglītības jomā. Arvien vairāk uzbeku studentu izvēlas augstāko izglītību iegūt Latvijā. Kā akcentēja vēstnieks, Uzbekistāna ir ieinteresēta turpināt aizsākto augstskolu sadarbību, tostarp atverot Latvijas augstskolu filiāles Uzbekistānā.

Latvija atbalstīs Uzbekistānu un ir gatava arī turpmāk dalīties reformu pieredzē, apliecināja I.Mūrniece. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Uzbekistānas un Eiropas Savienības uzsāktajām sarunām par padziļinātu partnerības un sadarbības nolīgumu.

Vēstnieks noslēdz savu kadenci Latvijā, lai ieņemtu Uzbekistānas ārējās tirdzniecības ministra vietnieka amatu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157677100165558
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt