Inese Lībiņa-Egnere: Latvija atbalsta Maķedonijas eiroatlantisko integrāciju

(01.11.2017.)
VideoGalerija

Latvija ir gandarīta par Maķedonijas virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, īstenojot demokrātiskas reformas. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, trešdien, 1.novembrī, parlamentā tiekoties ar Maķedonijas ārlietu ministru Nikola Dimitrovu (Nikola Dimitrov), kurš Latvijā uzturas darba vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Maķedonijas divpusējās attiecības, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra abu valstu konstruktīvo politisko dialogu. Būtisks instruments parlamentāro kontaktu stiprināšanā būtu sadarbība starp abu likumdevēju nozaru komisijām, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Parlamentāros kontaktus sekmē arī Maķedonijas parlamentā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Baltijas valstu likumdevējiem.

No Latvijas puses sarunā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. Maķedonija tuvinās Eiropas Savienībai, un tā ir pelnījusi pozitīvu atgriezenisko saiti, kas sekmētu nepieciešamo reformu turpināšanu, sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja. Viņa apliecināja Latvijas gatavību turpināt dalīties pieredzē, kas uzkrāta, mūsu valstij integrējoties Eiropas Savienībā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī reģionālo sadarbību starp Rietumbalkānu valstīm, kā arī izaicinājumus, ar kuriem patlaban saskaras Eiropa.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157662135729678
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā