Ināra Mūrniece: AAE vēstniecības atvēršana Rīgā – impulss sadarbībai

(24.01.2017.)
VideoGalerija

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniecības atvēršana Rīgā un pirmās rezidējošās vēstnieces apstiprināšana darbam Latvijā ir spēcīgs impulss abu valstu sadarbības attīstīšanai, īpaši ekonomikā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 24.janvārī, tiekoties ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hananu Halfanu Obaidu al Madani (Hanan Halfan Olbaid al Madani), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

I.Mūrniece pateicās vēstniecei par AAE laipnību nesenās Saeimas priekšsēdētājas vizītes laikā. Tajā Saeimas priekšsēdētāja pēc AAE Federālās Nacionālās Padomes spīkeres Amalas Al Kubaisi (Amal Al Qubaisi) aicinājuma piedalījās 11.Parlamentu spīkeru – sieviešu – konferencē, kā arī tikās ar AAE amatpersonām. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja – aicinājums Amalai Al Kubaisi vizītē apmeklēt Latviju ir spēkā.

Latvijai un AAE ir labs potenciāls sadarbībai ekonomikā. Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis, ka Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa plānotā vizīte AAE šī gada februārī, kurā prezidentu pavadīs Latvijas uzņēmēju delegācija, būs iespēja tirdzniecības saišu stiprināšanai. 

Vēstniece informēja, ka viņas galvenās prioritātes sadarbībā starp Latviju un Apvienoto Arābu Emirātiem būs politisko un ekonomisko saišu stiprināšana.

Hanana Halfana Obaida al Madani darbu AAE ārlietu ministrijā sāka 2000.gadā, kur strādājusi attīstības sadarbības, informācijas tehnoloģiju, komunikācijas, kā arī Āzijas un Āfrikas valstu departamentā. Viņa pildījusi AAE ārlietu ministrijas Āzijas valstu departamenta direktora vietnieces pienākumus, kā arī ieņēmusi ārvalstu pilsoņu departamenta direktores amatu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt