Ināra Mūrniece: Latvijai un Luksemburgai jāturpina cieši sadarboties

(17.01.2017.)
VideoGalerija

Ņemot vērā izaicinājumus, ar kuriem saskaras Eiropas Savienība un NATO, Latvijai un Luksemburgai ir būtiski ciešāk sadarboties un stiprināt politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 17.janvārī, tiekoties ar Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn), kurš Latvijā ieradies oficiālā vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija ir apmierināta ar NATO Varšavas samita lēmumiem un mēs strādājam pie to īstenošanas – tiek investēts aizsardzības infrastruktūrā un notiek darbs pie NATO klātbūtnes nodrošināšanas. Viņa sacīja, ka NATO klātbūtne Latvijā ir mūsu prioritāte, ko apliecina straujā virzīšanās uz aizsardzības finansējuma palielināšanu, lai 2018.gadā tas sasniegtu divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Ministrs sacīja, ka šodien Latvijas Okupācijas muzejā redzētais apliecina – Eiropas valstīm ir jāstrādā kopā aizsardzības stiprināšanai. 

Latvija un Luksemburga ir labi partneri – šogad aprit 95 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas un 25 gadi kopš to atjaunošanas. Nākamais gads, kad svinēsim Latvijas simtgadi, pavērs iespējas Latvijas un Luksemburgas sadarbības attīstīšanai. Mūsu valsts plāno plašu kultūras programmu arī ārvalstīs, teica I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz apliecināja, ka vizītē Latvijā ir gaidīts Luksemburgas Deputātu palātas prezidents Marss di Bartolomeo (Mars di Bartolomeo) un Luksemburgas parlamenta deputāti, kas būtu atbildes vizīte I.Mūrnieces vizītei Luksemburgā aizvadītā gada maijā.

Tikšanās laikā pārrunāta Krievijas agresīvā politika un Austrumu partnerība.


Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157677266876632
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dUnjWlLVTME
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem