Saeimas priekšsēdētāja pateicas Francijas vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

(18.10.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 18.oktobrī, tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Stefanu Viskonti (Stéphane Visconti), akcentēja vēstnieka paveikto abu valstu politiskā dialoga veicināšanā, kā arī sadarbībā aizsardzības, ekonomikas un kultūras jomās. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

S.Viskonti, uzrunājot Saeimas priekšsēdētāju latviski, pateicās I.Mūrniecei un Latvijas parlamentam par atvērtību un draudzību. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par vēstnieka latviešu valodas prasmi un uzsvēra, ka S.Viskonti kļuvis arī par latviešu valodas vēstnieku.

I.Mūrniece īpaši pateicās Francijai par aktīvo sadarbību aizsardzības jomā. Francija jau sesto reizi piedalās NATO vadītajā Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā. 

Latvijas un Francijas sadarbība ekonomikas jomā ir veiksmīga, to jāturpina padziļināt, sacīja I.Mūrniece. Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas ģeogrāfisko novietojumu, tiešos avioreisus no Rīgas uz Franciju, kā arī Latvijas uzņēmēju valodu prasmes kā būtisku priekšrocību ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja īpaši akcentēja vēstniecības ieguldījumu abu valstu kultūras saišu stiprināšanā un Francijas institūta Latvijā darbu.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674181633960
Video: https://www.youtube.com/watch?v=nQbJw-MfZG4
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā