Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze piedalās Eiropas Padomes dalībvalstu spīkeru konferencē

(15.09.2016.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze piedalās Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu spīkeru konferencē, kas 15. un 16.septembrī notiek Francijas pilsētā Strasbūrā.

Sanāksmē G.Daudze klātesošos uzrunās diskusiju blokā, kas veltīts migrācijai, bēgļu krīzei Eiropā un nacionālo parlamentu lomai šo jautājumu risināšanā.

Konferences darba kārtībā ir arī jautājums par nacionālo parlamentu un Eiropas Padomes sadarbību demokrātijas veicināšanā, tiesiskuma nodrošināšanā un cilvēktiesību jomā. Tāpat sanāksmē tiks runāts par parlamentu iestāšanos par iekļaujošu sabiedrību.

Eiropas Padomes parlamentu priekšsēdētāju konference reizi divos gados pamīšus tiek rīkota Eiropas Padomes mītnes vietā Strasbūrā un kādā no dalībvalstīm. Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas patlaban apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot Eiropas tautu dažādās kultūras.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem