Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Serbijas parlamenta spīkeri

(29.08.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 29.augustā, tikās ar Serbijas parlamenta spīkeri Maju Gojkoviču (Maja Gojkovic), kura darba vizītē ieradusies Latvijā, lai piedalītos 25.Baltijas jūras parlamentārajā konferencē.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvijas un Serbijas divpusējās attiecības ir labas, akcentējot abu valstu sadarbības potenciālu, ko paver Serbijas integrācija Eiropas Savienībā. Labs pamats parlamentāro kontaktu veicināšanai ir Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Serbijas likumdevēju.

Kā platforma abu valstu sadarbības stiprināšanai var kalpot arī parlamentu nozaru komisijas, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, kā piemērus minot Saeimas Ārlietu komisiju un Eiropas lietu komisiju.

Sarunā M.Gojkoviča uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Serbiju. Viņa arī pateicās par labi organizēto 25.Baltijas jūras parlamentāro konferenci, kas šajās dienās notiek Rīgā.

Pārrunājot Serbijas tuvināšanos Eiropas Savienībai, I.Mūrniece apliecināja – Latvija atbalsta Eiropas Savienības paplašināšanos un ir gatava dalīties uzkrātajā eirointegrācijas pieredzē arī ar Serbiju. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja Serbijas līdz šim īstenotās reformas un progresu sarunās ar Eiropas Savienību, ko apliecina šī gada jūlijā atvērtās jaunās sarunu sadaļas.

Sarunā piedalījās arī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Serbijas parlamentu vadītājs Ints Dālderis.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157672133306881
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde