Saeimas priekšsēdētāja vizītē apmeklēs Gruziju

(25.05.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 24. līdz 27.maijam darba vizītē uzturēsies Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, kur piedalīsies Gruzijas neatkarības 25.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos, kā arī tiksies ar Gruzijas augstākajām amatpersonām.

Tāpat vizītes ietvaros I.Mūrniece piedalīsies starptautiskā drošībai un aizsardzībai veltītā konferencē, kurā runās par drošības izaicinājumiem, ar kuriem saskaras nelielas valstis.

Saeimas priekšsēdētājai vizītes ietvaros plānotas tikšanās ar Gruzijas Valsts prezidentu Georgiju Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili), Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili (David Usupashvili) un Gruzijas Ministru prezidentu Georgijs Kvirikašvili (Giorgi Kvirikashvili), kā arī ar Gruzijas ārlietu ministru Mihailu Džanelidzi (Mikheil Janelidze). I.Mūrniecei paredzēta tikšanās arī ar Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhu Iliju II.

Tbilisi I.Mūrniece piedalīsies Gruzijas Bruņoto spēku jauniesaukto karavīru svinīgā zvēresta nodošanas ceremonijā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja plānojusi apmeklēt Latvijas vēstniecību Gruzijā un tikties ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Gruzijā Elita Gavele.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt