Daudze: Latvija un Peru ir radījušas priekšnoteikumus ekonomiskās sadarbības attīstībai

(17.05.2016.)
VideoGalerija

Kopš šī gada marta Latviju un Peru vieno bezvīzu režīms. Atvieglotie ceļošanas nosacījumi ir labs impulss abu valstu ekonomiskās sadarbības potenciāla izmantošanai, neskatoties uz ģeogrāfisko attālumu. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, otrdien, 17.maijā, tiekoties ar Peru Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eduardo Čavarri (Eduardo Chávarri), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā G.Daudze un E.Čavarri bija vienisprātis, ka Latvijas un Peru tirdzniecību veicinātu abu valstu uzņēmēju delegāciju vizīšu apmaiņu. Vēstnieks apliecināja, ka kontaktu veicināšana starp uzņēmējiem ir viens no viņa kadences mērķiem. Saeimas priekšsēdētājas biedrs aicināja Peru izmantot mūsu valsts transporta infrastruktūru, tostarp ostas, dzelzceļu un lidostu, kā arī pieredzi loģistikas jomā.

Tāpat amatpersonas apliecināja interesi veicināt Latvijas un Peru sadarbību kultūras jomā, ņemot vērā, ka abām valstīm ir bagāts kultūras mantojums. Vēstnieks izteica vēlmi ar Latvijas kultūru iepazīstināt savas valsts iedzīvotājus, galvaspilsētā Limā organizējot kādu kultūras pasākumu.

Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī Peru iekšpolitikas aktualitātes.

G.Daudze vēstniekam vēlēja veiksmīgu kadenci, uzsverot, ka E.Čavarri savus pienākumus sāk pildīt Latvijai un Peru nozīmīgā laikā – tieši šogad tiek atzīmēta 20.gadadiena kopš abas valstis ir nodibinājušas diplomātiskās attiecības.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667795218650
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā