Gatavojoties Varšavas NATO samitam, Ināra Mūrniece oficiālā vizītē apmeklēs Poliju

(10.05.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 11. līdz 12.maijam uzturēsies oficiālā vizītē Polijā, kur tiksies ar Polijas Sejma priekšsēdētāju Mareku Kuhciņski (Marek Kuchciński) un Polijas Sejma Senāta priekšsēdētāja vietnieci Mariju Kocu (Maria Koc), lai pārrunātu abu valstu sadarbību un gaidāmo NATO samitu Varšavā.

Tāpat Polijas galvaspilsētā Varšavā I.Mūrniecei paredzētas tikšanās ar Sejma Eiropas Savienības lietu komisijas priekšsēdētāju Izabelu Klocu (Izabela Kloca) un Polijas aizsardzības ministru Antoniju Macereviču (Antoni Macierewicz).

Vizītes laikā I.Mūrniece Sejma namā atklās Latvijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltīto izstādi „25 mirkļi…”. Izstāde vēsta par spilgtākajiem notikumiem Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.
Plānots, ka vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja sniegs interviju avīzei Rzeczpospolita.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Polijas parlamentu vadītājs Ivans Klementjevs, kā arī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijā Ilgvars Kļava.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī