Andrejs Klementjevs tiekas ar Armēnijas vēstnieku

(26.04.2016.)
VideoGalerija

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs otrdien, 26.aprīlī, Saeimas namā tikās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aru Aivazianu (Ara Aivazian), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Latvijas un Armēnijas sadarbību raksturo draudzīgas divpusējās attiecības un ciešs politiskais dialogs, ko apliecina aktīvā vizīšu apmaiņa. Abas valstis vieno arī vēsturiskas saites, kas ir pamats kontaktiem un sapratnei starp iedzīvotājiem.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka veiksmīgajiem parlamentārajiem kontaktiem, tostarp abu valstu parlamentos izveidotajām deputātu grupām sadarbībai ar otras valsts likumdevēju, ir liels nopelns Latvijas un Armēnijas sadarbībā.

Saeimas sekretārs apliecināja Latvijas gatavību turpināt dalīties uzkrātajā reformu pieredzē ar Armēnijas institūcijām. Vēstnieks pateicās Latvijai un Saeimai par pastāvīgo atbalstu un uzsvēra, ka Baltijas valstis ir Armēnijas balsts Eiropas Savienībā (ES). Viņš arī atzinīgi vērtēja Austrumu partnerības Rīgas samitu, kuru aizvadītajā gadā Latvija rīkoja kā prezidējošā valsts ES Padomē.

Tiekoties ar vēstnieku, A.Klementjevs Latvijas parlamenta vārdā izteica līdzjūtību Armēnijai saistībā ar vakar Erevānā notikušo sprādzienu pasažieru autobusā, kurā bojā gāja divi cilvēki un vairāki tika ievainoti.

Tikšanās laikā pārrunātas arī Armēnijas iekšpolitikas aktualitātes.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667535431926
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Q3TV4oY79rg
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde