Saeimas priekšsēdētāja atklās Baltijas Asamblejas sesiju Lietuvā

(19.11.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 19. un 20.novembrī vizītē uzturēsies Lietuvas Republikas galvaspilsētā Viļņā, kur kopā ar Baltijas valstu kolēģiem atklās Baltijas Asamblejas (BA) 34.sesiju, kā arī piedalīsies 21.Baltijas Padomē un ikgadējā BA balvu pasniegšanas ceremonijā.

Saeimas priekšsēdētāja vizītes ietvaros tiksies ar Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Loretu Graužinieni (Loreta Graužinienė) un Igaunijas parlamenta prezidentu Eiki Nestoru (Eiki Nestor). Plānots, ka Baltijas valstu spīkeri tikšanās laikā pārrunās darbu pie vienota Baltijas enerģijas tirgus un Eiropas Savienības enerģētikas savienības izveides.

Pēc I.Mūrnieces, L.Graužinienes un E.Nestora tikšanās paredzēta preses konference.

BA ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde