Gundars Daudze pateicas Japānas vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību veicināšanā

(10.11.2015.)
VideoGalerija

Latviju un Japānu vieno labas divpusējās attiecības un aktīvs politiskais dialogs, un tas ir arī vēstnieka personīgais nopelns. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra, otrdien, 10.novembrī, Saeimas namā tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tošijuki Tagu (Toshiyuki Taga). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Neskatoties uz ģeogrāfisko attālumu, Latviju un Japānu saista veiksmīga sadarbība ekonomikā, vēstniekam sacīja G.Daudze, akcentējot, ka to apliecina virkne Latvijas uzņēmumu, kas veiksmīgi strādā Japānā. To vidū ir “Grindex”, “Madara Cosmetics”, “Latvijas Finieris” un citi.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedrs sacīja, ka abām valstīm ir vēl lielāks ekonomiskās sadarbības potenciāls un labs solis tā izmantošanas veicināšanai būtu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošana. Latvija ir ieinteresēta ar Japānu noslēgt līgumu par dubultās nodokļu uzlikšanas novēršanu, kā arī līgumu par gaisa satiksmi, kas veicinātu gan uzņēmēju kontaktus, gan tūrismu, teica G.Daudze. Tāpat līgums par gaisa satiksmi varētu kalpot par pamatu tiešo reisu atvēršanai starp Latviju un Japānu.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Japānas veiksmīgo divpusējo sadarbību apliecina arī regulāra augsta līmeņa vizīšu apmaiņa. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētājas biedrs sacīja, ka būtisks pagrieziens mūsu valstu attiecībās bija 2007.gadā, kad Latviju pirmo reizi vizītē apmeklēja Japānas imperators un imperatore. Savukārt nākamnedēļ vizītē mūsu valstī gaidām Japānas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas likumdevēju vadītāju Hirofumi Nakasoni (Hirofumi Nakasone), apliecināja G.Daudze.

Atskatoties uz savu kadenci Latvijā, vēstnieks pateicās par veiksmīgo sadarbību ar Latvijas amatpersonām un pauda gandarījumu, ka pirms pienākumu pabeigšanas Latvijā kopā ar mums varēs svinēt šonedēļ gaidāmo Lāčplēša dienu un nākamnedēļ gaidāmo Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660978704736
Video: https://www.youtube.com/watch?v=J2bYoIgFa4g
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī