I.Mūrniece ar Bundestāga viceprezidenti apspriež aktualitātes abu valstu sadarbībā

(22.10.2015.)
VideoGalerija

Latviju un Vāciju saista aktīva un cieša sadarbība daudzās jomās un līmeņos, un esam ieinteresēti to padziļināt. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 22.oktobrī, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga viceprezidenti Edelgardi Bulmani (Edelgard Bulmahn).

Politiskajā dialogā starp abām valstīm būtiska loma ir parlamentārajiem kontaktiem. I.Mūrniece novembra sākumā vizītē Vācijā plāno tikties ar Bundestāga prezidentu Norbertu Lammertu (Norbert Lammert). E.Bulmane izteica atzinību par aktīvajiem kontaktiem, uzsverot arī parlamentu komisiju lomu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda Latvijas parlamenta ieinteresētību turpināt veiksmīgo sadarbību ar Bundestāgu Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas ietvaros, kura dod iespēju politiski aktīvajiem jauniešiem no abām valstīm apgūt parlamentāro praksi otras valsts parlamentā.

I.Mūrniece pateicās Vācijai par sniegto atbalstu profesionālās izglītības pilnveidošanā Latvijā. Šī sadarbība ir devusi konkrētus rezultātus: virkne Latvijas uzņēmumu jau uzsākuši nepastarpinātu sadarbību ar profesionālās izglītības iestādēm.

Šodienas ģeopolitisko izaicinājumu kontekstā, kad Latvija saskaras ar Krievijas propagandu, augstu vērtējam Vācijas iesaisti mediju un stratēģiskās komunikācijas jautājumos, sacīja I.Mūrniece. Konkrētas sadarbības iespējas paver arī saprašanās memorands starp Latvijas Televīziju un Deutsche Welle.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī migrācijas krīzes Eiropā radītie izaicinājumi. Saeimas priekšsēdētāja un Bundestāga viceprezidente uzsvēra solidaritātes nozīmi Eiropā, novērtējot Eiropadomes vienošanos un izvirzītās prioritātes, tostarp migrācijas plūsmas cēloņu ierobežošanu, kā arī ES ārējo robežu nostiprināšanu.

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka šogad tieši Latvijas galvaspilsēta izvēlēta par Gētes institūta organizētā jauniešu debašu konkursa norises vietu. E.Bulmane Rīgu apmeklē, lai piedalītos konkursa finālā. Debatēs, kas norisinās vācu valodā, šogad piedalās skolēni no astoņām Centrālās un Austrumeiropas valstīm. 


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660119427246
Video: https://www.youtube.com/watch?v=xu7teNpEYUQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde